Möt hösten och inred med storblommigt, murriga färger och eleganta 70-talsvibbar!

POSTAD AV: Elisabeth Gasic Poopuu 2020-10-08

Efter en lång period med trendiga sammet byts detta material mot manchester, men även skinn och mocka blir supertrendigt. 70-talets jordiga och dova färger kommer vara höstens trendfärger som mörkgrönt, ockragult, orange, kastenjebrunt, dessutom kommer rosa i olika nyanser vara med på ett hörn.

MÖRKA TRÄSLAG
Som tur är (om jag får bestämma) så hoppar vi över furu som var trendigt på 70-talet. Men har ni kvar några möbler i valnöt eller annat mörkt träslag som bord och stolar mm, så är det dags att ta fram dem nu igen. Fåtöljerna kommer nu i mer runda former, men även soffor kan vi se i asymmetriska och rundade former.

UDDA OCK LEKFULLA FORMER
Om du ska skaffa ett soffbord till vardagsrummet, så är det de med de lite udda former som är de hetaste nu. Ställ gärna även en vas med lite udda och lekfull form på bordet. Vasen kommer vara fin med eller utan blommor, då den är som ett litet konstnärliga verk bara av sig självt.

ÅTERVUNNET OCH MILJÖVÄNLIGT
Att det ska vara återvunnit och miljövänliga material kommer allt starkare och jag tror att man tänker ännu mer på detta i och med vår klimatkris, då man gärna vill värna om miljön. Även nyskapande och innovativt kommer vara något som kommer nu, så man får känslan av att hantverkarens händer och det känns äkta. Pandemin har gjort ett avtryck i trenden då vår enda trygga plats är hemmet. Därmed vill vi har stora fluffiga soffor och ombonade samt lite mörkare men färgglada hem som vi kan känna oss trygga i.

TILLBAKA TILL BLOGGEN...
POOPUUDESIGN - INREDNING & GRAFISK DESIGN
ELISABETH GASIC POOPUU, ELISABETH@POOPUUDESIGN.SE 
Poopuudesign has proudly designed this homepage with Oxygen, the world's best visual website design software
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram