Grattis alla vänsterhänta!

POSTAD AV: Elisabeth Gasic Poopuu 2020-08-13

"Det finns flera teorier som menar att vänsterhänta är smartare än högerhänta. Man har kunnat se att många vänsterhäntas högra hjärnhalva är större än hos genomsnittsbefolkningen. Det gör att vänsterhänta har bättre rumsuppfattning och kognitiv förmåga. De har också en större hjärnbalk. Det betyder att de kan processa information snabbare eftersom de finns en ökad koppling mellan hjärnhalvorna." Så skriver man på Expressens Hälsolivssida (Publicerat 21 juni 2017).

Så konstigt att man innan man visste detta, skulle man få alla vänsterhänt att bli högerhänta. Det va liksom fult att vara vänsterhänt. Tänk... om mina lärare skulle ha vetat..!

Nu när man vet bättre firar jag denna dag lite extra, då jag antagligen inte alls hade blivit den samma om jag hade varit högerhänt. Mitt färg, form och inredningsintresse samt min kreativitet har ju kommit från detta. Jag jobbar nog väldigt mycket med höger hjärnhalva, då jag skriver och ritar med vänster hand. Så Grattis alla ni ca 13% här i Sverige som är vänsterhänta! Ni får en extra kopp kaffe eller nåt idag!

TILLBAKA TILL BLOGGEN...
POOPUUDESIGN - INREDNING & GRAFISK DESIGN
ELISABETH GASIC POOPUU, ELISABETH@POOPUUDESIGN.SE 
Poopuudesign has proudly designed this homepage with Oxygen, the world's best visual website design software
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram